Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
1.14%
Bitcoin
120.130,22 USDT
eth
ETH
1.50%
Ethereum
4.282,77 USDT
bch
BCH
1.65%
Bitcoin Cash
586,64 USDT
xrp
XRP
-0.07%
Ripple
3,20 USDT
ltc
LTC
-0.46%
Litecoin
123,83 USDT
bnb
BNB
0.16%
Binance Coin
802,81 USDT
sol
SOL
-1.40%
Solana
178,98 USDT
avax
AVAX
-1.09%
Avalanche
23,58 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. TEM’in Gebze güzergâhında yeşil seferberlik

TEM’in Gebze güzergâhında yeşil seferberlik

featured
service

KOCAELİ (İGFA) – ‘Daha yeşil bir Kocaeli’ adına hayata geçirdiği proje ve yatırımlarla kent genelinde yaşayan vatandaşlara yeni yeşil alanlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeşilin her tonunun artması için mücadele eden Büyükşehir ekipleri, Gebze bölgesinde de hummalı bir çalışma yürütüyor. Gebze TEM Otoyolu yan yollar ile bağlantı yollarının kenarlarında yüzlerce ağacı toprak ile buluşturan Büyükşehir, hem doğanın korunmasına katkı sunuyor, hem de bölgeye görsel zenginlik katıyor.

72 bin metrekare ve 5 etaptan oluşan ağaçlandırma seferberliğinde daha önce 1. ve 2. etapta yaklaşık 23 bin metrekare alanda ağaçlandırma çalışması gerçekleştirilmiş ve farklı türlerden bin 49 adet ağaç dikimi yapılmıştı. Diğer etaplarda devam eden çalışmalarda ise bin 500 adet Toros Sediri, 64 adet Dişbudak, 67 adet Süs Elması, 306 adet Şeker Akçaağaç, 25 adet Tijli kartopu olmak üzere toplam bin 962 adet ağaç ve bin 540 adet çalı dikilerek, otoyolun çevresi yeşil bir kuşağa dönüştürüldü.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, peyzaj ve çevre düzenleme işlemi kapsamında yürütülen çalışmalarda son teknolojiyi kullanıyor. Buna göre ekipler, çim ekme sistemlerinden “Hydroseeding” ile çim tohumlarını su ile karıştırarak dik şevlerin bir kısmına püskürtme şeklinde uyguladı. Böylece Hydroseeding sistemi ile 4 bin metrekare de çim ekimi yapılmış oldu. Dikilen ağaçların yaz sezonunda kurumaması için alana sulama hattı döşeyen ekipler, düz alanlara da çim serimi yaparak çalışmalarını sürdürüyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

megapari Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış - Kuranda Evrim - Havadis -