Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
-0.21%
Bitcoin
106.963,04 USDT
eth
ETH
-0.25%
Ethereum
2.414,66 USDT
bch
BCH
2.12%
Bitcoin Cash
502,64 USDT
xrp
XRP
-0.96%
Ripple
2,09 USDT
ltc
LTC
-0.38%
Litecoin
83,93 USDT
bnb
BNB
-0.13%
Binance Coin
644,35 USDT
sol
SOL
0.35%
Solana
142,21 USDT
avax
AVAX
1.57%
Avalanche
17,45 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kocaeli’de kentsel dönüşüme büyük destek

Kocaeli’de kentsel dönüşüme büyük destek

featured
service

KOCAELİ (İGFA) – 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde derin yaralar alan Kocaeli, aradan geçen zamanda yapılan çalışmalarla yaralarını sardı.

Olası afetler için hazırlık yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdi. Riskli ve Rezerv Alan ilan edilen bölgelerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile koordineli şekilde Kentsel Dönüşüm çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda 19.3 Ha Riskli Alan ve 109.9 Ha Rezerv Alanda dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Barbaros Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 6.40 hektarlık alanın, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun 2. maddesine göre “Riskli Alan” ilan edilmesiyle çalışmalara başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak işlemlere yönelik yetkiler Bakanlık tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına devredildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetki devri sonrasında uzlaşma ofisi kurup görüşmelere başladı. Hak sahiplerinin yüzde 98’i ile görüşüldü ve yüzde 92,01’i gibi yüksek oran ile uzlaşma sağlandı.

DERİNCE SOPALI’DA REZERV ALAN

Körfez ilçesinde kurulu bulunan TÜPRAŞ tesislerine yakın Barbaros Mahallesinin Derince ilçesi Sopalı Mahallesindeki rezerv alana taşınmasıyla ilgili süreçte taşınılacak proje alanının İmar Uygulaması tamamlandı. Alanda yapılacak 1. Etap için TOKİ tarafından açık ihale yapıldı. İhaleyi MS Mega Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve Mega Arslan Yapı İnşaat Demir Otomotiv Petrol Sanayi Ticaret Anonim Şirketi iş ortaklığı kazandı. Söz konusu iş ortaklığı ile 12 Ocak 2023 tarihinde sözleşme imzalandı. 1. Etap ihalesi kapsamında bölgeye 534 konut, 40 adet dükkan ve 1 adet cami inşaatı, gerekli alt yapı ve çevre düzenlemeleriyle birlikte yapılacak. Söz konusu konutların inşaatı toplam 600 gün içinde tamamlanacak. Yer teslimi yapılan alanda çalışmalar devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ülke tarihinin en büyük kentsel dönüşümlerinden birini İzmit ilçesinde gerçekleştiriyor. Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında 12,6 hektar yani 126 dönüm alanda hak sahipleri ile birebir görüşüldü. Tarihin en yüksek anlaşma oranı olan yüzde 99 ile hak sahipleriyle uzlaşma sağlandı.

YÜZDE 99 ANLAŞMA İLE REKOR

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bin 753 hak sahibiyle görüşüldü. Bin 662 hak sahibiyle anlaşma sağlandı. Alansal olarak rekor seviyede yüzde 99 oranında uzlaşma sağlandı. Tüm alt yapı çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildi ve 100 milyon TL bütçe aktarıldı.

Cedit Kentsel Dönüşüm projesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hak sahiplerini mağdur etmedi. Bağımsız birimi bulunan hak sahiplerine (İşgalci veya tapulu) kira yardımı yapılıyor. 2021 yılı ekim ayı itibariyle kira bedellerinin ödemesine başlandı. Her ayın 20-30’u arası kira yardımı ödemeleri yapılıyor. Nisan ayı itibariyle kira yardımı bağımsız birim başına aylık 1.700 TL’den 2.500 TL’ye çıkarıldı.

PROJE ALANINDA ÇALIŞMA

Cedit Mahallesinde bulunan 494 yapı kontrollü bir şekilde yıkıldı. 28 Temmuz 2022 tarihinde Cedit Kentsel Dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı. 30 Eylül 2022 tarihinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yer teslimi yapıldı. Kentsel Dönüşüm Proje alanında çalışmalar devam ediyor. Proje alanında temel kazıları, hafriyat ve beton santralinin kurulum süreci tamamlandı. Arazinin topografik yapısı zor olduğundan yapıların deprem yönetmeliğine uygun ve vatandaşlarımızın rahat, güvenli ve sağlıklı konutlara ulaşması için TOKİ ve Büyükşehir denetiminde azami özen gösteriliyor. Bu kapsamda 50 blok için temel kazı ve fore kazık ihya işlemleri yapılıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -