Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
0%
Bitcoin
0,00 USDT
eth
ETH
0%
Ethereum
0,00 USDT
bch
BCH
0%
Bitcoin Cash
0,00 USDT
xrp
XRP
0%
Ripple
0,00 USDT
ltc
LTC
0%
Litecoin
0,00 USDT
bnb
BNB
0%
Binance Coin
0,00 USDT
sol
SOL
0%
Solana
0,00 USDT
avax
AVAX
0%
Avalanche
0,00 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İYİ Parti Bursa: TÜİK’in verileri gerçeği yansıtmıyor

İYİ Parti Bursa: TÜİK’in verileri gerçeği yansıtmıyor

featured
service

BURSA (İGFA) – Seçim sonrasında ekonomide, “rasyonel politikalara dönüş” adı altında, geçmişte yapılan bariz yanlışlardan dönülmeye çalışıldığını, bunun da faturasının geçim sıkıntısı yaşayan halka çıkacağının anlaşıldığını belirten İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, görevlerinin her zaman olduğu gibi gerçekleri dile getirmek olacağını söyledi.

TÜİK’in bugün açıkladığı Mayıs ayı enflasyon verilerine göndermede bulunan Başkan Dr. Hasanoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayı enflasyonu açıklamasında, her zaman olduğu gibi yine Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)’ın verileriyle büyük bir çelişki içine girdiğini kaydederek, “TÜİK, mayıs ayında tüketici fiyat endeksini bir önceki aya göre yüzde 0.04, yıllık bazda da yüzde 39.56 olarak açıklarken, ENAG’ın, doğalgaz fiyatının değişmediği varsayımıyla açıkladığı verilerine göre ise mayıs ayında enflasyon yüzde 7.35, yıllık bazda da yüzde 109.01 oranında artış gerçekleşti. Bu verilerin de öncekiler gibi gerçekçi olmadığı yine gün gibi ortaya çıktı” dedi.

TÜİK’in; oranları hesaplarken, doğalgaz fiyatları için ‘sıfır fiyat’ yöntemini uygulamasının tam anlamıyla bir kandırmaca olduğunu ifade eden Dr. Hasanoğlu, “Çünkü doğalgazın hanelere ücretsiz sunulması; vatandaşın üzerinde sürekli olarak artan enflasyon yükünü azaltma amacını taşıdığı açıklanmıştı. Kimse kimseyi kandırmasın, başta et ve süt ürünleri ile ekmek olmak üzere temel gıda maddelerinde yükseliş sürmektedir. Sadece patatesin bile Mayıs’ta zam şampiyonu olduğunu söylememiz, TÜİK’in hesaplarının başka bir şeyi amaçladığını ortaya koyuyor. Anlaşılan o ki; Yeni dönemde ‘rasyonel politikalara dönüş’ zorunluluğu adı altında, kemer sıkma önlemleri alınacak, olan yine dar gelirli vatandaşlarımıza olacaktır. Bize düşen ise muhalefet sorumluluğumuz gereğince, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletimize her zaman gerçekleri dile getirmektir” diye konuştu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -