Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
0.61%
Bitcoin
106.309,29 USDT
eth
ETH
0.52%
Ethereum
2.438,46 USDT
bch
BCH
3.91%
Bitcoin Cash
478,67 USDT
xrp
XRP
-0.69%
Ripple
2,18 USDT
ltc
LTC
-0.11%
Litecoin
84,98 USDT
bnb
BNB
0.60%
Binance Coin
644,79 USDT
sol
SOL
-0.03%
Solana
146,03 USDT
avax
AVAX
-2.34%
Avalanche
18,02 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. 8 kadından biri meme kanseri

8 kadından biri meme kanseri

featured
service

İSTANBUL (İGFA) – 1-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayında bir iç giyim firmasının Bağdat Caddesi’ndeki mağazasında, Çağla Şikel’in moderatörlüğünde meme kanserine yönelik farkındalığı güçlendirmek amacıyla etkinlik yapıldı. ‘Birlikte farkında’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Bülent Çitgez, meme kanseri, erken teşhis ve öz muayene konularında önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı.
Tüm dünyada kadınların oldukça yaygın olarak karşılaştığı meme kanseri, erken teşhis edildiğinde çok daha başarılı bir tedavi süreci yürütülebiliyor. Kadınların meme kanserine karşı farkındalık kazanması, erken teşhis ihtimalini artırmak için düzenli taramalara katılması ve öz muayene uygulaması hayati önem taşıyor. Her sekiz kadından birinin meme kanseri riski taşıdığı düşünüldüğünde, nüfusa oranla Türkiye’de 5 milyondan fazla kadın bu riski taşıyor. Daha çok kadının bilinçlenmesini, meme kanserine karşı farkındalığın artmasını amaçlayarak, ‘birlikte farkında’ etkinliği gerçekleşti.
Prof. Dr. Bülent Çitgez ise erken teşhisin önemine dikkat çektiği konuşmasında şu açıklamalara yer verdi: “Meme kanseri her 8 kadından birinde görülebilen, oldukça yaygın bir kanser türü. Tüm dünyada ise her bir saatte 190 yeni vaka görülüyor. Ülkemizde meme kanseri tanısı alan kadınların yüzde 44,5’i 50-69 yaş aralığındayken, yüzde 40,6’sı 25-49 yaş aralığında yer alıyor. Erken teşhis, elbette tedavinin başarıya ulaşması açısından çok önemli. Bu nedenle tüm kadınların düzenli olarak öz muayenelerini yapıyor ve taramalara katılıyor olması gerekiyor” dedi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -