Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
-0.09%
Bitcoin
107.685,97 USDT
eth
ETH
0.31%
Ethereum
2.446,84 USDT
bch
BCH
1.12%
Bitcoin Cash
494,46 USDT
xrp
XRP
-2.84%
Ripple
2,13 USDT
ltc
LTC
0.56%
Litecoin
85,37 USDT
bnb
BNB
-0.24%
Binance Coin
645,95 USDT
sol
SOL
-1.56%
Solana
142,83 USDT
avax
AVAX
-1.77%
Avalanche
17,43 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 8 bölgeye selektör tesisi

8 bölgeye selektör tesisi

featured
service

ANKARA (İGFA) – Kırsal bölgelerde üretimi artırmak için çiftçilere desteğini artıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, son olarak 8 kırsal bölgeye 4 milyon TL yatırımla selektör (tohum eleme) tesisi kurdu.

HEDEF: DAHA VERİMLİ TOHUM

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilerin tohumlardan daha fazla verim alabilmeleri amacıyla kurulan selektör tesisleri 7 ilçede 8 mahalleye kuruldu.

Kızılcahamam Çeltikçi, Nallıhan Sobran, Ayaş Gökler, Polatlı Beyceğiz, Sincan Bacı, Çankaya Karahasanlı, Haymana Yenice ve Tepeköy Mahallelerine kurulan selektör tesislerinden çevre ilçeler de faydalanabiliyor.

Çevresindeki ekin yerlerine yakın ve merkezi konumda bulunan bu yerlerin özellikle seçildiğini ifade eden Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, “Üreticilerimiz hasat ettiği buğdayı, arpayı bu tesislere getirerek ilaçlanmasının ardından tohumluk olarak kullanabilecek. Sadece arpa ve buğday değil nohut gibi diğer tüm mahsulleri selektörden geçirip tohumluk vasfına geçirilen tüm materyali bir sonraki ekim döneminde rahatça kullanabilecekler” dedi.

Tesislerde saatte 5 ton ürün işlemden geçirilebiliyor. İlaçlama yapılan hububatların çuvallanması ve çuval ağızlarının dikilmesi için çuval ağzı dikim makinası da mevcut.

TESİS MASRAFLARI AZALTTI

Kaldırdıklarımahsulleri işlemden geçirmek için nakliyat, yakıt ve tesis için büyük ücretler ödediklerini belirten Kızılcahamam Çeltikçi Mahalle Muhtarı Ali Kavacık, mahallelerine kurulan tesisin masrafları azalttığını söyledi. Kavacık şöyle devam etti:

“Mahallemize 33 tane köy bağlı. Burada selektör tesisi yoktu. Başka bir yere gidiyor orada ürünlerimizi 400-500 lira karşılığında işlemden geçiriyorduk, bir de nakliye ve yol masrafı vardı. Çok zorlanıyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş böyle bir imkân tanıdı, biz de üretime başladık. 33 köyden üreticiler gelecek, biz de yardımcı olacağız. Ucuza mal edeceğiz, kilometreden düşecek, yakıttan tasarruf edeceğiz.”

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -