Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
1.91%
Bitcoin
107.529,42 USDT
eth
ETH
-1.07%
Ethereum
2.404,91 USDT
bch
BCH
4.90%
Bitcoin Cash
478,63 USDT
xrp
XRP
0.72%
Ripple
2,20 USDT
ltc
LTC
0.22%
Litecoin
84,60 USDT
bnb
BNB
0.78%
Binance Coin
645,24 USDT
sol
SOL
0.37%
Solana
145,53 USDT
avax
AVAX
-2.41%
Avalanche
17,76 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Zeytincilerin en büyük derdi haşere

Zeytincilerin en büyük derdi haşere

featured
service

DENİZLİ (İGFA) – Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Kale, Sarayköy ve Beyağaç ilçelerinde zeytin sineği haşeresine karşı üreticilere vereceği biyoteknik mücadele desteği başladı. Projeyle, Denizli Büyükşehir Belediyesinin 3 ilçede toplam 4.300 dekarlık zeytin alanında biyoteknik mücadeleye destek vereceği belirtilirken, ilk dağıtım Sarayköy ilçesinde gerçekleştirildi. Zeytin sineği zararlısının meydana getirdiği ürün kaybının önlenebilmesi, kaliteli ve pestisit kalıntısı olmayan güvenilir ürün elde edilebilmesi amacıyla çiftçilere toplam 6.450 kilogram DAP (Diamonyum Fosfat) gübresi ile 93.400 adet 2 litrelik şişe desteği sağlanacak. Toplam 174 üreticinin ihtiyaç duyduğu zeytin sineğine karşı biyoteknik mücadele, en çok zeytin üretiminin yapıldığı Kale ilçesinin Doğanköy ve İnceğiz mahalleleri ile Beyağaç ilçesinin Kızılcaağaç, Kapuz ve Merkez mahalleleri ve Sarayköy ilçesinin Kabaağaç ve Tekke mahallelerinde uygulanacak.

Büyükşehir’in üretici destekleri hız kesmiyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan zeytin sineği haşeresine karşı mücadeleye geçen yıl ilk kez Kale ilçesinin Doğanköy Mahallesi’nde başladıklarını hatırlattı. Bu yıl biyoteknik mücadele desteğini zeytin üretiminin en çok yapıldığı 3 ilçedeki 7 mahalleye yaydıklarını ifade eden Başkan Zolan, zeytinde en çok zarara neden olan zeytin sineğine karşı uygulanan biyoteknik mücadele yöntemi ile çiftçilerin daha kaliteli, sağlıklı ve verimli ürün elde edeceğini söyledi. Başkan Zolan, “Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimize, üreticimize tüm imkanlarımızla destek olmaya devam ediyoruz. Yeter ki çiftçimiz, üreticimiz daha çok kazansın, daha mutlu ve huzurlu olsun. Şimdiden ürünleri hayırlı bereketli olsun inşallah” dedi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -