Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
-0.08%
Bitcoin
107.184,81 USDT
eth
ETH
0.16%
Ethereum
2.420,11 USDT
bch
BCH
1.50%
Bitcoin Cash
489,55 USDT
xrp
XRP
-2.75%
Ripple
2,12 USDT
ltc
LTC
0.33%
Litecoin
84,59 USDT
bnb
BNB
-0.29%
Binance Coin
643,42 USDT
sol
SOL
-2.19%
Solana
140,07 USDT
avax
AVAX
-1.20%
Avalanche
17,29 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 5 yaş okullaşma oranı yüzde 98’e ulaştı

5 yaş okullaşma oranı yüzde 98’e ulaştı

featured
service

ANKARA (İGFA) – Millî Eğitim Bakanlığının son bir yılda gerçekleştirdiği okulöncesi eğitim seferberliği bir yıl içinde meyvelerini vermeye başladı.

Bakanlık, okulöncesi eğitim seferberliği kapsamında 2 bin 176 bağımsız anaokulu ve 16 bin 45 anasınıfı açarak bir yılda 5 bin 385 anaokulu kapasitesi oluşturdu. Böylece mevcut 2 bin 782 anaokulu kapasitesi bir yılda iki katına yükseltilerek öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Okulöncesi eğitimde bu büyük kapasite artışı üç-beş yaş aralığında okullaşma oranında çok önemli artış sağladı. Buna göre üç yaş okullaşma oranı bir yılda yüzde 9’dan yüzde 15’e; dört yaş okullaşma oranı yüzde 16’dan yüzde 36’ya yükseldi. Beş yaş okullaşma oranı ise yüzde 65’ten yüzde 98’e yükselerek tarihi rekora ulaştı.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimi, eğitimde fırsat eşitliğinin odak noktası olarak gördüklerini söyledi. 2022 yılı için koydukları hedeflere şimdiden ulaştıklarını belirten Bakan Özer, “Hatta aşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üç ve beş yaş grubunda yüzde 100’e yakın artış sağlanırken beş yaşta okullaşma oranını yüzde 65’ten yüzde 98’e yükselttik” dedi.

TÜM İLLERDE İKİ KATI ORANINDA ARTIŞ

Mevcut artışın tüm illerde yaşandığını ifade eden Bakan Özer, üç büyük ildeki 5 yaş okullaşma oranları bir sene önce Türkiye ortalamasının oldukça altında olduğunu belirterek, “Gelinen noktada artışlar oldukça çarpıcı. Buna göre beş yaşta okullaşma oranı İstanbul’da yüzde 45’den yüzde 87’ye; Ankara’da yüzde 42’den yüzde 85’e ve İzmir’de yüzde 55’den yüzde 95’e yükseldi. Benzer çarpıcı artışlar diğer illerimizde de yaşandı. Örneğin Giresun’da yüzde 25’den yüzde 99’a; Erzurum’da yüzde 38’den yüzde 98’e; Sakarya’da yüzde 61’den yüzde 99’a ve Siirt’te yüzde 33’den yüzde 95’e yükseldi. İnşallah yılsonu itibarıyla bu oran yüzde 100’e çıkacaktır” diye konuştu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -