Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
1.05%
Bitcoin
107.196,84 USDT
eth
ETH
-1.41%
Ethereum
2.414,03 USDT
bch
BCH
6.31%
Bitcoin Cash
482,40 USDT
xrp
XRP
-0.32%
Ripple
2,18 USDT
ltc
LTC
-0.59%
Litecoin
84,34 USDT
bnb
BNB
0.24%
Binance Coin
645,04 USDT
sol
SOL
-2.14%
Solana
142,80 USDT
avax
AVAX
-4.07%
Avalanche
17,49 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Afete hazırlıkta örnek Kocaeli

Afete hazırlıkta örnek Kocaeli

featured
service

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli’ni depreme karşı dirençli bir şehir haline getirmek amacıyla birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi şimdi de 1999 depreminden önce inşa edilen binaları olası bir afete hazırlıklı hale getirmek için gerekli adımları atıyor.

“Yerli Yerinde Hizmet ve Eser Dolu 4 Yıl” sloganıyla gerçekleşen basın toplantısında, “Kocaeli’de öncelikli olarak taranması gereken 250 bin bina var. Biz bu binaların hızlı bir şekilde incelemesini yapacağız” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, afetle mücadelede kendine yeten bir şehir olma mantığında hareket edildiğini ifade etmişti.

250 BİN BİNA DETAYLI TARANACAK

Kentsel Dönüşüm Dairesi ile Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nı kuran, akademik çevrelerle oluşturulan Deprem Kurulu ile Afet Eylem Planı hazırlayan ve buna bağlı olarak 14 maddelik Afet Eylem Planını hayata geçirmek için akademisyenlerle ve alanında uzman isimlerle çalışma grupları oluşturan Büyükşehir, deprem gerçeğini gündeminin ilk sırasında tutuyor. Son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İMO Kocaeli Şubesi ile arasında yapılan protokole göre, 1999 Gölcük depremini geçiren ve Sismik Tehlike Bölgeleri Haritasında 1. Derece Tehlikeli alanda kalan 250 bin yapı detaylı olarak taranacak. Proje kapsamında ilk 6 aylık dilimde 160 bini aşkın yapı stokunun taraması tamamlanacak. Yapılacak ikinci bir protokolle de sonraki 3 ay içinde 90 bin yapının daha incelenmesi hedefleniyor. İncelenecek yapı stoku sayısı 250 bin olacak.

İSKÂN VE RUHSAT BELGELERİ TARANIYOR

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü ise yaklaşık 314 bin yapının taranmasına yönelik bina envater çalışması yürütüyor. Yapım yılı 2008 ve sonrası yapıların MAKS’a (Mekansal Adres Kayıt Sistemi’ne) kayıtlı olması sebebiyle bu tarihten önceki yapılara ait iskan ve ruhsat belgelerini tarayan Büyükşehir ekipleri bugüne kadar 159.019 belgeyi sayısallaştırdı. Bu belgenin 33.128 adedini bina ile eşleştirerek her yapıya ait bir kimlik numarası veren Büyükşehir’in bu yöndeki çalışması devam ediyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -