Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
1.08%
Bitcoin
114.090,29 USDT
eth
ETH
2.18%
Ethereum
3.485,06 USDT
bch
BCH
3.71%
Bitcoin Cash
543,49 USDT
xrp
XRP
4.29%
Ripple
2,92 USDT
ltc
LTC
2.08%
Litecoin
109,03 USDT
bnb
BNB
1.73%
Binance Coin
751,31 USDT
sol
SOL
1.27%
Solana
161,06 USDT
avax
AVAX
1.34%
Avalanche
21,29 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Atık lastiklere dikkat! Sivrisinek üretiyor

Atık lastiklere dikkat! Sivrisinek üretiyor

featured
service

MANİSA (İGFA) – Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaptıkları denetimlerde sivrisineklerin üreme ortamı olan atık lastiklerin içinde biriken sulara karşı vatandaşları uyardı.

Havaların ısınmasıyla birlikte ilaçlama çalışmalarına hız veren Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sivrisineklerin üremesine imkan sağlayan ortamların ortadan kaldırılması için denetimlerine devam ediyor. Ekipler, yaptıkları ilaçlama çalışmalarının yanında içlerinde su birikebilecek atık lastikleri de kontrol ederek sivrisineklerin üreme ortamlarını ortadan kaldırıyor. Yapılan ilaçlama çalışması ve denetimde atık lastiği kontrol eden ekipler, lastiğin içinde su biriktiğini ve bu suyun içinde sivrisinek larvasına rastladı.

Atık lastiğin içindeki suyu boşaltan ve sivrisinek oluşumunu engelleyen ekipler daha sonra ilaçlama çalışması yaparak vatandaşları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Vatandaşları evlerinde, bahçelerinde, açık alanlarda içi su dolu olan ve su dolabilecek kapları bırakmamaları konusunda uyaran Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün öncülüğünde 17 ilçede hizmet vermeye devam ediyoruz. Ekiplerimizin yaptığı kontrollerde içi su dolu atık bir lastiğe rastladık. Atık lastiğin içindeki suda, sivrisinek larvası olduğunu gördük. Bilindiği üzere sivrisinek oluşum alanlarının yüzde 82’si insan eliyle oluşturuluyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan talebimiz bidon, saksı, kova ve atık lastik gibi içinde durgun su bulunabilecek alanlar, sivrisinekler için üreme alanıdır, bu nedenle vatandaşlarımızın böyle alanları varsa bu suları boşaltmalarını istiyoruz. Öncelikle insan sağlığını tehdit eden bu sivrisineklerin üreme alanlarını yok etmek suretiyle vatandaşlarımız öncelikle kendi sağlığını koruyacaktır. Çevreni temiz tut, sağlığını koru diyoruz” dedi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

megapari Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış - Kuranda Evrim - Havadis -