Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
0.03%
Bitcoin
107.168,72 USDT
eth
ETH
0.68%
Ethereum
2.426,94 USDT
bch
BCH
1.82%
Bitcoin Cash
492,13 USDT
xrp
XRP
-3.37%
Ripple
2,10 USDT
ltc
LTC
0.22%
Litecoin
84,31 USDT
bnb
BNB
0.41%
Binance Coin
645,18 USDT
sol
SOL
-0.69%
Solana
142,45 USDT
avax
AVAX
-2.28%
Avalanche
17,21 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa Orhangazi’de ayda 10 ton ‘atık’ cam

Bursa Orhangazi’de ayda 10 ton ‘atık’ cam

featured
service

BURSA (İGFA) – Orhangazi Belediyesi tarafından ilçede faaliyete geçirilen çalışmalar kapsamında toplanan cam ambalaj atıkları hem çevre sorunu olmasını önlüyor, hem de geri dönüşüm sayesinde ekonomik anlamda kazanç sağlıyor.

İlçe genelinde belirli noktalara yerleştirilen 97 adet cam ambalaj atığı kumbaralarından ve 5 adet mobil atık getirme merkezinden ayda yaklaşık olarak 8 – 10 ton cam ambalaj atığı toplanıyor.

Her ay en az 2 sefer gerçekleştirilen cam ambalaj atıkları geri dönüşüme kazandırılıyor. Toplanan atıklar, lisanslı geri dönüşüm tesislerinde, renklerine göre ayrılıp, temizlenip, öğütülüp eritmeye hazır hale getiriliyor. Öğütülen camlar ise, yeniden cam olarak geri kazanılıyor.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, cam sağlığı can sağlığıdır, bu nedenle alışverişlerimizde cam ambalaj ürünleri kullanmamız daha doğrudur, dedi.

Yaptıkları organizasyonda aylık olarak yaklaşık 10 ton civarında cam ambalaj atığı topladıklarını belirten Başkan Aydın, “Hem doğayı atık camlardan korumuş oluyoruz, hem de atık cam ambalajları ekonomiye kazandırıyoruz. Plastik ve kağıt atıkların geri dönüşümü belli tekrarlardan sonra mümkün değildir. Ancak atık camlar sayısız kez yeniden kullanılabilir. Bu nedenle, yaptığımız alışverişlerde, kağıt ve plastik şişelere sahip ürünlerin yerine cam şişe olarak piyasaya sürülen ürünlerin tercih edilmesi önem arz etmektedir ve atık durumunda bulunan cam ambalaj atıklarını ayrı olarak biriktirerek, ilçemizde bulunan cam ambalaj atığı kumbaralarına atılması hem çevre hem de ekonomi bağlamında oldukça değerlidir. Çünkü yapılan araştırmalara göre 1 ton cam atığın geri kazanımı ile yaklaşık 40 litre yakıt tasarruf edilmektedir. Geri dönüştürülmüş bir camı eritmek için gereken enerji yeni cam şişe yapmak için gereken hammaddeyi eritmekten daha azdır. Cam kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden 0 geri dönüşür” diye konuştu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -