Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
1.26%
Bitcoin
107.817,81 USDT
eth
ETH
0.73%
Ethereum
2.469,49 USDT
bch
BCH
1.91%
Bitcoin Cash
482,75 USDT
xrp
XRP
0.49%
Ripple
2,19 USDT
ltc
LTC
0.25%
Litecoin
85,07 USDT
bnb
BNB
0.53%
Binance Coin
648,29 USDT
sol
SOL
-0.09%
Solana
145,77 USDT
avax
AVAX
-2.52%
Avalanche
17,72 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dünya kentleri Kütahya’da buluştu

Dünya kentleri Kütahya’da buluştu

featured
service

KÜTAHYA (İGFA) – Ulusal ve uluslararası platformlarda şehrimizin ve ülkemizin adını başarıyla duyurmaya devam eden Kütahya Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden şehirleri buluşturduğu Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nde şehrimizin tanıtımına çok büyük katkılar sağladı.

Seramik ve çini ile ilgili düzenlenen etkinliklerle katılımcılar, Kütahya’nın bu alanda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olduğunu bir kez daha gördü.

Seramik ve çini sektörünün en önemli isimlerinin yer aldığı panellerde, yaratıcı kültürel endüstriler hakkında akademik bildiriler sunuldu, zanaat ve halk sanatlarıyla bezeli Kütahya’mız keşfedildi ve sektörel iş birlikleri için zemin hazırlandı. Düzenlenen Çark-Torna Yarışmaları ve Gösterileri ile Kütahyalı sanatçılarımız, bu alanda dünyanın en iyilerinden olduklarını tüm misafirlerimize gösterme fırsatı buldu.

Birçok kültürün kaynaşmasına sahne olan Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nde Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden şehrimize gelen misafirler, hemşerilerimizle Seramik Yürüyüşünde bir araya geldi. Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’ın öncülüğünde Zafer Meydanı’na yürüyen korteje hemşehrilerimizin ilgisi de yoğun oldu.

Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nin üçüncü gününde Kütahya’mızın ve Ege Bölgesi’nin Zeybek sanatı gösterildi. Her yaş grubundan efelerin sahne aldığı etkinlikte Zeybek sanatı icracıları, gösteriyi izleyen yerli ve yabancı misafirlerimiz tarafından çok beğenildi.

Dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirleri şehrimizde ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı ve kapsamlı etkinliklerin bu şehirde olacağını belirterek zirvenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’ne; Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Yunanistan, Macaristan, Malezya, İran, Tacikistan, Makedonya, Özbekistan, Bulgaristan, Suudi Arabistan, Afrika, Hırvatistan, Bosna Hersek, Ürdün, İspanya, Hindistan ve New Mexico’dan belediye başkanları, il temsilcileri ve misafirlerin yanı sıra sektörde ülkemizin önde gelen isimleri katıldı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -