Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
0.03%
Bitcoin
107.168,72 USDT
eth
ETH
0.68%
Ethereum
2.426,94 USDT
bch
BCH
1.82%
Bitcoin Cash
492,13 USDT
xrp
XRP
-3.37%
Ripple
2,10 USDT
ltc
LTC
0.22%
Litecoin
84,31 USDT
bnb
BNB
0.41%
Binance Coin
645,18 USDT
sol
SOL
-0.69%
Solana
142,45 USDT
avax
AVAX
-2.28%
Avalanche
17,21 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ege Üniversitesi’nden ilk yerli ve milli probiyotik kapsülü

Ege Üniversitesi’nden ilk yerli ve milli probiyotik kapsülü

featured
service

Ege Ajans / İZMİR (İGFA) – Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yekta Göksungur’un proje yürütücüsü, EÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Figen Ertekin ve Prof. Dr. Duygu Kışla, EÜ Biyomühendislik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayşe Nalbantsoy ve Doç. Dr. Sayit Sargın ve EÜ Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emel Öykü Çetin’in araştırmacı olarak görev aldıkları üniversite- sanayi iş birliği kapsamında yapılan “Pilot Ölçekli Probiyotik Bakteri Üretimi ve Formülasyonu” isimli proje başarılı bir şekilde tamamlandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Mehmet Yekta Göksungur ve ekibini makamında ağırlayarak tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren üniversite sanayi iş birliğine oldukça önem verdiklerini kaydederek, “Bu noktada ülkemizde örnek teşkil edecek uygulamaları hayata geçirdik. Bilginin katma değerli ürüne dönüşmesi adına çalışmalar yaptık. Prof. Dr. Mehmet Yekta Göksungur hocamız ve ekibinin gerçekleştirdikleri bu proje neticesinde ortaya çıkardıkları bu üründe verdiğimiz desteklerin ve nitelikli çalışmaların bir göstergesi. Hocamız ve ekibi ilk yerli ve milli probiyotik kapsülünün üretimini gerçekleştirdi. Kendilerini tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Göksungur ise, “Proje çerçevesinde tarhanadan izole edilen iki adet ‘Lactobacillus plantarum’ suşunun probiyotik özellikleri ve üreme kinetikleri belirlenmiş, üretim ortamı optimizasyonu yapılmış, pilot çapta biyoreaktörlerde üretilen bakteriler püskürtmeli kurutucu sisteminde kurutularak toz haline getirilmiş ve son aşamada bakteriler kapsüllere yerleştirilerek, probiyotik bakteri içeren kapsüllerin üretimi gerçekleştirilmiştir. Multidisipliner olarak üniversite-sanayi işbirliğine örnek teşkil eden bu proje neticesinde yerli ve milli probiyotik kapsülümüz üretilmiştir. Proje tam bir multidisipliner çalışma örneği olup, Gıda Mühendisliği, Biyomühendislik ve Eczacılık Fakültesi’nin ortak katılımıyla gerçekleştirilmiştir” dedi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -