Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
-0.04%
Bitcoin
108.151,15 USDT
eth
ETH
-0.06%
Ethereum
2.515,22 USDT
bch
BCH
0.00%
Bitcoin Cash
487,04 USDT
xrp
XRP
-0.31%
Ripple
2,22 USDT
ltc
LTC
0.74%
Litecoin
87,45 USDT
bnb
BNB
0.28%
Binance Coin
656,54 USDT
sol
SOL
-0.66%
Solana
147,34 USDT
avax
AVAX
0.28%
Avalanche
17,87 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gaziantep’in zarar gören tarihi yapılarına yakın mercek

Gaziantep’in zarar gören tarihi yapılarına yakın mercek

featured
service

GAZİANTEP (İGFA) – Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, şiddetli depremlerden etkilenen tarihi yapıların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.

Kültür Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından istişare ve koordinasyonun devam ettiğini belirten Başkan Fatma Şahin, hasar alan bütün tarihi yapıların aslına uygun tamiratı ve güçlendirilmesi için 9 Mart Perşembe Günü oluşturdukları bilim kurulunu toplayacağını açıkladı.

İncelemeler sonrası açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Davut Gül ve ekibi ile iyi bir koordinasyon oluşturarak tarihi yapıları hızlı bir şekilde ayağa kaldırılmasının en büyük görevlerinden birisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugün gördüğümüz hanlar, hamamlar, müzelerle tarihi mekanlar ve çarşıların ihtiyacı olan restorasyonları hızlandırmamız gerekiyor. Biz Gazikültür A.Ş. olarak daha depremin ilk haftasında KUDEB ile birlikte elimizdeki envanterin durumu hakkında testler yaparak hızlı bir şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile konuşalım dedik. Bilimin, tarihin, kültürün ışığında iyileşeceğiz. Türkiye Yüzyılı kültürün, bilimin, tarihin yüzyılı olacak. Bu büyük felaketi, darlığı hep beraber varlığa dönüştüreceğiz.”

VALİ GÜL: GAZİANTEP’İN KÜLTÜREL ESERLERİNİN KORUNMASI BÜTÜN ŞEHRİN MESELESİ

Vali Davut Gül ise yıkılan veya ağır hasarlı olan binalar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ aracılığıyla 1 yıl içerisinde yapıp hak sahiplerine teslim edeceğini, tescilli binalar için ayrı bir çalışmanın yürütülmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Gaziantep’te olağanüstü bir kültür hazinesi var. Bunlara adeta kadife eldivenle dokunur gibi dokunmak gerekiyor. Bunlarla ilgili çalışmayı da hem Vakıflar Genel Müdürlüğü hem Büyükşehir Belediyesi hem de diğer kurumlar iş birliği ile inşallah yürütülecek. Depremde zarar gören eserlerimiz var aynı zamanda depremde zarar görmeyip devam eden projelerimiz var. Bu eserlerde şehre kazandırılarak vatandaşlarımız ve hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Gaziantep’in kültürel eserlerinin korunması bütün şehrin meselesi. Bu açıdan koordinasyon önemli. Bunun için bütün kurumlarla başta Gaziantep Büyükşehir olmak üzere sahadayız birebir ziyaret ediyoruz.”

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -