Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
-0.72%
Bitcoin
106.753,68 USDT
eth
ETH
-1.19%
Ethereum
2.407,03 USDT
bch
BCH
1.99%
Bitcoin Cash
501,70 USDT
xrp
XRP
-1.56%
Ripple
2,09 USDT
ltc
LTC
-1.26%
Litecoin
83,92 USDT
bnb
BNB
-0.14%
Binance Coin
644,27 USDT
sol
SOL
-0.92%
Solana
140,99 USDT
avax
AVAX
-0.48%
Avalanche
17,25 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gaziantep’te tarımsal destekler sürüyor –

Gaziantep’te tarımsal destekler sürüyor –

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından birim alanda verimin arttırılması amacıyla İslahiye ilçesinde tarımsal faaliyetlerde bulunan aktif 490 çiftçiye 400 ton sertifikalı Golia türü ekmeklik buğday tohumunun dağıtımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2022 17:20

Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2022 17:20

GAZİANTEP (İGFA) – Çiftçileri desteklemek ve sertifikalı tohum ekiminin yaygınlaşması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı’nca il genelinde tarımsal faaliyetleri destekleme çalışmaları yürütülüyor. 

İslahiye Belediyesi önünde yapılan törenle, yüksek çimlenme özelliği sayesinde ekim yapılacak tarlada yüzde 25 daha fazla verim alınmasının öngörüldüğü sertifikalı tohumlar çiftçilere dağıtıldı. Dağıtılan tohumlar aracılığıyla çiftçinin tohum maliyetinin düşürülmesi ve bu yolla tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, ilçe bazlı yürüttüğü “Sertifikalı Buğday ve Arpa Tohum Dağıtım Projesi” ile Nurdağı ve İslahiye bölgesine 700 ton Golia ekmeklik buğday tohumu, Araban ve Yavuzeli bölgesinde 530 ton Edessa makarnalık buğday tohumu, Şehitkamil, Oğuzeli, Karkamış ve Nizip bölgesinde ise bin ton Zühre makarnalık buğday tohumu ile 300 ton Bayrak arpa tohumu olmak üzere, 9 ilçede toplamda 2 bin 530 ton sertifikalı arpa ve buğday tohumu dağıtacak.    

ŞAHİN: İSTİHDAMIN, YATIRIMIN, KARDEŞLİĞİN MERKEZİ İSLAHİYE OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tohum dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, coğrafyanın büyük bir nimet, bereket ve verimlilik sunduğunu söyledi.

Tarımın öneminden bahseden Şahin, belediye olarak tarımsal üretimi artırmak için çiftçileri desteklediklerini kaydetti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -