Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
-0.72%
Bitcoin
106.753,68 USDT
eth
ETH
-1.19%
Ethereum
2.407,03 USDT
bch
BCH
1.99%
Bitcoin Cash
501,70 USDT
xrp
XRP
-1.56%
Ripple
2,09 USDT
ltc
LTC
-1.26%
Litecoin
83,92 USDT
bnb
BNB
-0.14%
Binance Coin
644,27 USDT
sol
SOL
-0.92%
Solana
140,99 USDT
avax
AVAX
-0.48%
Avalanche
17,25 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İYİ Partili Milletvekili Türkoğlu kaçak santralin peşinde!

İYİ Partili Milletvekili Türkoğlu kaçak santralin peşinde!

featured
service

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Nilüfer ilçesi Ertuğrul Mahallesi’nde ‘Teknik Beton’ şirketine ait “kaçak beton santrali” adeta devlete meydan okuyarak kentin ortasında faaliyet gösterdiğini öne süren İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, konuyu TBMM’ye taşıdı.

“Bu tesise önce üst üste para cezaları kesiliyor, ardından da 20 Aralık 2023’te “yıkım kararı” alınıyor. Aradan tam 22 ay geçmesine karşın şirketin kılı kıpırdamıyor” diyen Milletvekili Türkoğlu, İçişleri Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın cevaplandırmasını talep ederek konuyla ilgili ayrı soru önergeleri verdi.

Türkoğlu, “Nilüfer Belediyesi’nin, kaçak santrali yıkmak için istediği desteğin verilmemesinin sebebi nedir?” diye başlayan bir dizi soruyu arka arkaya sıraladı.

Türkoğlu,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Bursa İl Müdürlüğü’nde, kaçak ve ruhsatsız yapı veya tesisleri yıkabilmek için gerekli personel ve ekipmanların mevcut olup olmadığını sorarken, İçişleri Bakanlığı’na, Bursa Nilüfer Belediyesi’nin, kaçak ve ruhsatsız santrali yıkmak için Nilüfer Kaymakamlığı’ndan istediği desteğin verilmemesinin sebebinin ne olduğunu sordu. İYİ Partili Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Sağlık Bakanlığı’ndan da Nilüfer Belediyesi’nin, kaçak ve ruhsatsız santrali yıkmak için Nilüfer Kaymakamlığı’ndan, Bursa Valiliğinden ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden istediği desteğin verilmemesi sebebiyle, Bakanlık olarak; bölgedeki sağlık sorunlarının ciddi boyutlara varacağı konusunda yoğunlaşan şikayetlerden ne yönde haberlerinin olduğunu belirterek, “Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı raporuna göre yerleşim yerine en az 3 km mesafede olması gereken tesisin, evlere sadece 100 metre uzaklıkta bulunması, Bakanlığınızın sorumluluk kapsamında olan bir sağlık sorunuysa, ne gibi bir işlem yapmayı düşünmektesiniz?Aynı raporda ilgili tesisin bölgede yaşayan vatandaşlarda; astım, kronik bronşit, solunum yolu, kardiyovasküler, anksiyete ve hipertansiyon gibi birçok hastalığa yol açtığına da işaret edilmesini, Bakanlığınızın harekete geçmesi için yeterli bir sebep olarak kabul ediyor musunuz?” sorularını yöneltti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.
Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -