Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
-0.68%
Bitcoin
106.658,71 USDT
eth
ETH
-1.04%
Ethereum
2.400,20 USDT
bch
BCH
2.01%
Bitcoin Cash
502,38 USDT
xrp
XRP
-1.60%
Ripple
2,09 USDT
ltc
LTC
-1.10%
Litecoin
83,46 USDT
bnb
BNB
-0.30%
Binance Coin
643,68 USDT
sol
SOL
-0.25%
Solana
141,17 USDT
avax
AVAX
0.28%
Avalanche
17,27 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Sıfır atık hayat misyonu olarak benimsenmeli’

‘Sıfır atık hayat misyonu olarak benimsenmeli’

featured
service

Kocaeli’de düzenlenen Sıfır Atık Festivali’nde konuşan sanatçı Buray, elini taşın altına koyma döneminin geçtiğini belirterek insanların uyanması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2022 18:13

Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2022 18:13

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sıfır Atık Festivali’nde konuşan sanatçı ve çevre aktivisti Buray, insanların sıfır atık konusunu hayat misyonu olarak benimsemeleri gerektiğini söyledi.

 

Araştırmacı Ömür Akkor moderatörlüğünde düzenlenen NTV Yeşil Ekran-Yeşil Hayat Paneli’nde konuşan Buray, “Çevresini, doğasını, geleceğini seven binlerce insan olduğuna inanıyorum. Ama hayat kavgasından ne yapacağını bilemiyorlar. İş herkesin elini taşın altına koymasını sürecini geçti. Amacımız insanları bilinçlendirmek daha doğrusu uyandırmak” dedi.

AYAKKABI, MONT DEĞİŞİYORUZ

Bir diğer panelist, NTV ekran yüzlerinden Seda Öğretir ise tüketim konusunda son derece hassas olduğunu belirtti. Öğretir, “Çocuğumun ayağı büyüyor. Aynı ayakkabı ile seneyi tamamlıyor. Aynı numaradan farklı ayakkabı alacak olsam seneye kullanılmaz hale gelecek. Bunun yanında bir grubumuz var. Çocuklarımızın ayakkabı, mont gibi kıyafetlerini değiştiriyoruz. Ben de çocukluğumda bu şekilde yetiştirildim. Kıyafetler hem daha uzun kullanılmış oluyor hem de aile ekonomisine büyük katkı sağlanıyor. Daha az tüketim olduğu için çevre de korunuyor.

Kıyafetlerimi kuru temizlemeye çok az veriyorum. Ufak bir lekede hemen kuru temizlemeyi tercih etmiyorum. Dolayısıyla kıyafetlerimin ömrünü uzatırken aynı zamanda tüketimin de önüne geçmiş oluyorum. İşimiz sebebiyle kıyafet değiştirmemiz gerekiyor ama şu an üzerimdeki tişörtün 10 yıllık olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

DOĞA ORGANLARI ÇALIŞTIRIYOR

Çocukların sağlıklarında problemler yaşanmaya başladığını söyleyen Öğretir, “Pandemi döneminde çocukların görmeleri yüzde 30 oranında bozulmuş. Telefonlara bakmaktan hep. Uzmanlar uzağa bakılmasını tavsiye ediyor. Doğada bu mümkün. Doğa aynı zamanda melodileriyle, kokularıyla bizleri misafir ediyor. Sadece gözümüzü değil kulağımızı ve burnumuzu da çalıştırıyor” şeklinde konuştu.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş ise vakfın çalışmalarından bahsettiği panelde 30 yıl önce bir avuç gönüllü ile yola çıkan vakfın bugün 1 milyonu aşkın gönüllüsü ile büyük bir aileye dönüştüğünü kaydetti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -