Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
1.52%
Bitcoin
107.605,06 USDT
eth
ETH
-0.48%
Ethereum
2.433,36 USDT
bch
BCH
7.87%
Bitcoin Cash
489,42 USDT
xrp
XRP
-0.68%
Ripple
2,19 USDT
ltc
LTC
-0.48%
Litecoin
84,70 USDT
bnb
BNB
0.58%
Binance Coin
647,08 USDT
sol
SOL
-0.81%
Solana
144,25 USDT
avax
AVAX
-2.99%
Avalanche
17,66 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Süt üreticilerinden İzmir’de ‘süt ve sağım hijyeni’ paneli

Süt üreticilerinden İzmir’de ‘süt ve sağım hijyeni’ paneli

featured
service

İZMİR (İGFA) – İzmir’de Ödemiş ilçesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen panele İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı temsilcileri, Şube ve İlçe Müdürleri ile İzmir’in 30 ilçesinden çok sayıda üretici katıldı.

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen; panelin sütün Başkenti İzmir’de yapılmasının önemine dikkati çekerek, Tarımı kalkındırmanın ve daha da ileri götürmenin yolunun tarımın tüm paydaşlarının birlikte hareket etmesinden geçtiğini belirtti.

İzmir’de 1.3 milyon ton sütün yaklaşık yüzde 73’ünün Küçük Menderes Havzası’nda toplandığına vurgu yapan Müdür Özen, “781 bin adet büyük baş hayvan varlığımız, 950 bine yakın küçükbaş hayvan varlığımız var. Gerek hayvan varlığımızla gerekse süt üretimimizle ülkenin lokomotif ili konumundayız. Sütle ilgili İzmir, çok tecrübeli ve teknik bir altyapıya sahip. 2011 yılında ilimizde Süt Eylem Planı hazırlandı ve Valiliğimiz talimatıyla alınan kararlar uygulamaya konuldu. 2013 yılında ikinci uygulama devreye girdi. Bu planlar ve uygulamalar sonrasında 2009 yılında ilimizde süt soğutma tankı sayısı 890 iken, bu çalışmaların akabinde şuanda ilimizde 8 bin 500 süt soğutma tankı mevcut. Günlük süt kapasitemiz ise günlük 8 bin 100 tona çıkmış durumda. Yani İzmir’in bir ucundan bir ucuna, 30 ilçesinde süt tamamen soğuk zincirde. Bir litre dahi soğuk zincir dışında süt toplama söz konusu değil” dedi.

İkinci Eylem Planı kapsamında İl Müdürlüğü olarak öncelikle Küçük Menderes havzasında daha sonra İzmir’in 11 ilçesinde eğitim planlaması gerçekleştirildiğini söyleyen Özen, planın üçüncü aşamasında da çiğ sütün toplanması ve pazarlanması projesi hazırlanarak 1.3 milyon ton üretimin sanayiye arz edilmesi noktasında çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Panelde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Hamdi Bilgen, Prof. Dr. Harun Kesenkaş, Doç. Dr. Oktay Yerlikaya, Doç. Dr. Tuncay Günhan ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konu uzmanları Yusuf Güçer, Funda Günay ve Mustafa Evran sunumlarını yaparak üreticilerden gelen sorulara yanıt verdi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -