Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
1.29%
Bitcoin
107.390,30 USDT
eth
ETH
-0.90%
Ethereum
2.419,54 USDT
bch
BCH
7.06%
Bitcoin Cash
484,68 USDT
xrp
XRP
-0.24%
Ripple
2,18 USDT
ltc
LTC
-0.32%
Litecoin
84,58 USDT
bnb
BNB
0.42%
Binance Coin
645,88 USDT
sol
SOL
-0.85%
Solana
143,76 USDT
avax
AVAX
-3.25%
Avalanche
17,56 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. TEMA Edirne’den seslendi: Tarım toprakları korunmalı!

TEMA Edirne’den seslendi: Tarım toprakları korunmalı!

featured
service

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Edirne İli Keşan, İlçesi Boztepe Köyü’nde yapılması planlanan jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışmaları projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, süreçle ilgili “Jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışmalarının gerçekleştirileceği lokasyonlar, Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı Değişikliğinde tarım arazisi kullanımlı alanlarda kalmaktadır. Ayrıca ruhsat alanı içerisinden sulama kanalı geçiyor. Danıştay 6. Dairesi’nin Trakya Bölgesi’nde tarım topraklarının korunması için verdiği örnek kararlar ve Çevre Düzeni Planları dikkate alınarak bu yatırımın ortaya çıkaracağı olumsuz sonuçların ayrıntılı değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

“HAYATA GEÇİRİLMEMELİ”

En önemli hususlardan birinin proje kapsamında ihtiyaç duyulacak kullanma suyu olduğuna dikkat çeken Çoğal, bu suyun proje alanına en yakın yerleşim birimindeki su varlıklarından temin edileceğini ifade etti. Çoğal, “Bölgede kuraklık ve buna bağlı yaşanan su kesintileri olduğu biliniyor. Proje için suyun en yakın su varlıklarından sağlanacak olması köylüde ayrıca bir endişe yarattı” şeklinde konuştu. Çoğal, Boztepe Köyü’nün geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunun altını çizerek “Toprak yapısı, her türlü ürün yetiştirmeye uygun. Genel olarak ayçiçeği buğday, arpa, mısır, karpuz, bamya, yonca, ceviz yetiştiriliyor. Köy, hayvan varlığı, sulu tarım arazileri ile bölge için önemli bir yere sahip. TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği olarak Trakya’daki yaşamın devamı için tarım topraklarımızın korunması gerektiğinin altını çiziyor; toprağımıza, suyumuza, meramıza zarar verecek projelerin hayata geçirilmemesini talep ediyoruz” diye konuştu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -