Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
-0.08%
Bitcoin
107.184,81 USDT
eth
ETH
0.16%
Ethereum
2.420,11 USDT
bch
BCH
1.50%
Bitcoin Cash
489,55 USDT
xrp
XRP
-2.75%
Ripple
2,12 USDT
ltc
LTC
0.33%
Litecoin
84,59 USDT
bnb
BNB
-0.29%
Binance Coin
643,42 USDT
sol
SOL
-2.19%
Solana
140,07 USDT
avax
AVAX
-1.20%
Avalanche
17,29 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. ÇABA ve Novo Nordisk’ten obezite ile mücadele için ‘merkezim sağlıklı yaşam’ kampanyası

ÇABA ve Novo Nordisk’ten obezite ile mücadele için ‘merkezim sağlıklı yaşam’ kampanyası

featured
service

ÇABA Derneği, obezitenin tedavi edilebilir bir sağlık sorunu olduğu ve toplumsal mücadele gerektirdiği konusunda bilinç yaratılmasına destek olmak amacıyla Novo Nordisk Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle Merkezim Sağlıklı Yaşam kampanyasını başlattı. Kampanyanın lansmanına katılan İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Doç. Dr. Savaş Bayrak, obezitenin öncelikli tedavisinin cerrahi olmadığını belirterek, “Obezite bir toplum sağlığı sorunudur. Birinci basamakta bu hastalığı yönetmeliyiz” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünya genelinde 650 milyon ülkemizde ise 20 milyon insan obezite ile mücadele ediyor. DSÖ’nün 53 ülkeyi kapsayan yeni raporuna göre de obezite artık bir salgın haline dönüştü. Rapor Türkiye’nin hızla artan rakamlarla, obezitede Avrupa’da ilk sırada yer aldığını da gösteriyor. Bu nedenle obezite ile ulusal çapta, bütünsel bir yaklaşımla mücadele edilmesi büyük önem arz ediyor.

Toplumun ihtiyaç duyulan her alanında, bugüne kadar pek çok yardım faaliyeti düzenleyen ve destekleriyle birçok hayata dokunan ÇABA Derneği, obezite farkındalığı ve tedavisi için özel bir bilinçlendirme kampanyası başlatıyor. ÇABA Derneği tarafından Novo Nordisk Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle gerçekleşen ‘Hadi Birlikte’ projesinin de devamı niteliğinde olan ‘Merkezim Sağlıklı Yaşam’ lansmanı JW Marriot Marmara Sea’de, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Doç. Dr. Savaş Bayrak katılımı ile gerçekleşti. Proje kapsamında obezitenin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğuna dair farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları hayata geçirilecek.

Kampanya kapsamında yürütülecek çalışmalarla ülkemizde giderek artan obezitenin hekim, diyetisyen, psikolog, egzersiz uzmanı ve bariyatrik cerrah gibi farklı uzmanlıkların desteğiyle yönetilmesi gereken kronik bir hastalık olduğu bilinci artırılacak. Hastalığın kendisi, bu kapsamdaki önyargı ve damgalamalar ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yürütülecek; hayatının merkezine sağlıklı yaşam alışkanlıklarını alarak, uzman desteğiyle kilo verilmesi gibi obeziteyle mücadelenin yolları anlatılacak.

Merkezim Sağlıklı Yaşam lansmanına katılan İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Doç. Dr. Savaş Bayrak “Obezite bir toplum sağlığı sorunudur. Obezitenin öncelikli tedavisi cerrahi değildir. Obezite birinci basamakta yönetilmelidir. Burada topyekün mücadele önemli. Ailede, okul çağındaki beslenme çantasında başlayan bu mücadelede, obeziteli bireylere yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. MERKEZİM SAĞLIKLI YAŞAM projesi, doğru yaşam alışkanlıkları ve beslenmeyi merkeze alarak, obeziteli bireylere destek olacak önemli bir proje” dedi.

Merkezim Sağlıklı Yaşam lansmanında kampanya ile ilgili konuşan Çaba Derneği Başkanı Eda Kosif: ‘ÇABA Derneği’nin bugüne kadar sosyal etki ve toplumsal farkındalık yaratmak için yaptığı çalışmaların her biri milyonlarca insana dokundu. Tüm ÇABA Derneği’nin gönülden ve sevgiyle yaptığı bu çalışmalar toplumsal yarar sağlamanın yanı sıra yardımlaşma ve dayanışma ruhu gibi unuttuğumuz değerleri de hatırlattı. Bugün Sevgili Novo Nordisk’in de koşulsuz desteği ile başlatılan MERKEZİM SAĞLIKLI YAŞAM kampanyasının sağlık adına daha geniş kitlelere ulaşacağına eminim’ dedi. 

Çaba Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Özlem Cankurtaran ise obezitenin zararlarına ve halk sağlığına olan etkisine dikkat çekerek: “Obezite (şişmanlık) tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artıyor ve halk sağlığını tehdit ediyor. Yaşam tarzı ve yemek alışkanlıklarının etkisinde gittikçe yaygınlaşan obezite, tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Biz ÇABA olarak İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle MERKEZİM SAĞLIKLI YAŞAM kampanyası kapsamında obezite ve tedavi yöntemleri konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürütülmesini sağlayacağız. Obeziteyle mücadelenin yolları olduğunun herkesçe anlaşılmasını sağlamak en büyük hedefimiz. Her birimiz hayatlarımızın merkezine sağlıklı yaşamı koyarak bu projenin gönüllü bir elçisi olacak ve daha geniş kitlelere ulaştırmak, bu hareketin daha çok fayda sağlaması adına çalışacağız” dedi.

Novo Nordisk Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişim Kıdemli Müdürü İrte Alptekin, obezite ile mücadelede değişime her açıdan öncülük etme vizyonuyla hareket ettiklerini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Obezite; bugünün değil, beraberinde getirdiği 200’den fazla hastalıkla birlikte günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri. Bu sorunla etkin mücadele hekimin kontrolünde, diyetisyen ve psikolog eşliğinde çok yönlü tedavi gerektiriyor. Obezite ile etkin mücadele edilmezse, 2030 yılında tüm dünyada %60 artışla 250 milyon çocuk obeziteli olacak. Dünya nüfusunun ise %11’i obeziteli olacak. Novo Nordisk’in global hedefi, bunu %1 azaltmak. Ülkemizde ise hedefimiz Türkiye’nin ortalama kilosunu azaltmak. Novo Nordisk olarak bu sürece farkındalık projelerimiz ve bilimsel amaçlı çalışmalarımızla önemli bir destek sağlıyoruz. Paydaşlarımızla iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz projelerle; obezitenin nedenlerini ortaya koymaya, çözüm yollarını bulmaya ve obezitenin hızlı artışının önüne geçmeye çalışıyoruz. Yürüttüğümüz bu çalışmalarla obezitede değişimin öncüsüyüz. Merkezim Sağlıklı Yaşam projesi de yaratacağı obezite bilinciyle ülkemizin bu salgınla mücadelesine anlamlı bir katkı sağlayacak.”

#merkezimsaglikliyasam

ÇABA Hakkında:

ÇABA Derneği 2004 yılında ‘büyük hayallerin gerçek olabileceği’ fikrinden doğdu. Bir araya gelen gönüllüler tarafından, belirlenen amaçlara uygun, özel proje ve fonlar oluşturulmaya başlandı. ÇABA Derneği her bölgede sosyal sorumluluk bilincini geliştirip, bu konudaki sorunlara çözüm getirmeye çalışarak ürettiği projeler doğrultusunda çalışmaktadır.

Novo Nordisk Hakkında: 

Novo Nordisk 1923’te kurulan ve merkezi Danimarka’da bulunan önde gelen bir global sağlık şirketidir. Amacımız diyabetin yanı sıra, obezite ile nadir kan ve endokrin bozuklukları gibi başka ciddi kronik hastalıkların üstesinden gelecek değişimleri gerçekleştirmektir. Bu amaçla bilimsel atılımlara öncülük ediyor, ilaçlarımıza erişimi arttırıyor ve önce hastalığı önlemek, nihayetinde de tümüyle tedavi etmek için çalışıyoruz. Novo Nordisk 80 ülkedeki yaklaşık 49,300 çalışanıyla birlikte, ürünlerini 170 ülkede pazara sunmaktadır.   Ayrıntılı bilgi içinFacebookTwitterLinkedInYouTube sayfalarımızı ziyaret edin

Hibya Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Spor News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -