Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
0.47%
Bitcoin
114.401,24 USDT
eth
ETH
2.04%
Ethereum
3.556,30 USDT
bch
BCH
3.13%
Bitcoin Cash
554,61 USDT
xrp
XRP
4.22%
Ripple
2,99 USDT
ltc
LTC
4.21%
Litecoin
113,75 USDT
bnb
BNB
0.86%
Binance Coin
754,90 USDT
sol
SOL
0.44%
Solana
162,18 USDT
avax
AVAX
2.07%
Avalanche
21,81 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Yerel
  3. “İzmir’in Yüz Yılı”nda salon şoku!

“İzmir’in Yüz Yılı”nda salon şoku!

featured
service

İZMİR (İGFA) – İzmir’in kurtuluşunun 100. yılını etkinliklerle kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “İzmir’in Yüz Yılı” sempozyumu düzenledi. 15 – 17 Aralık tarihleri arasında bilim insanları, yazar ve sanatçıların toplumsal yapıdan spora, mimarlıktan sanata İzmir’in 100 yılını konuşacağı sempozyuma İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, bilim insanları, tarihçiler, yazarlar ve sanatçılar katıldı. Salonun yüzde 70’inin boş olması sempozyumu sönük bıraktı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir’e çok yakışan bir kelime barış. Bu sempozyumun teması aslında. İzmir herkesin kendini özgürce ifade edebildiği ve özgürce yaşayabildiği önemli bir kent olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerçekten kuruluş hikayesine de yansıdığı gibi bir kadın kenti. Bu sempozyumda kentin 100 yıl içinde yaşadığı toplumsal, siyasi ve ekonomik dönüşümler ortaya konulacak. İzmir’e hizmet etmek için yola çıkmış siyasetçilerin bilim insanlarından, akademisyenlerden sanatçılardan öğrenmesi gereken çok fikir, bilgi, proje olduğunu biliyoruz. Bu sempozyumdan çıkacaklar bize ışık tutacak” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürü Kılıçkaya da “Tüm yıla yayılan birçok etkinlik yaptık. Bu sempozyumun çok özel ve önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Sempozyum, “İzmir’in Yüz Yılı: Tarih, Kültür ve Kimlik” oturumuyla başladı. Prof. Dr. Melek Göregenli başkanlığında yapılan oturuma Dr. Erkan Serçe, Prof. Dr. Ersin Doğer ve Ahmet Güneştekin konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Melek Göregenli, “Şehirlerin kimliğini oluşturan o şehirde yaşayanlardır. İzmir üzerinde en çok konuşulan şehirlerden biri. Hiçbir şehre homojen bir kimlik özelliği getirilemez” dedi. Prof. Dr. Ersin Doğer, İzmir’in yerleşim yerleri hakkında bilgi verdi. Dr. Erkan Serçe, “İzmir: Tarih ve Kimlik” konulu bir sunum yaptı.
Sempozyumla kentin yaşadığı değişim ve gelişimin izleri sürülecek, konular tarihsel bağlamları ve kökenleriyle ele alınacak. Sempozyum programında İzmir’in Yüz Yılı: Tarih Kültür ve Kimlik, İşgal Kurtuluş ve Barış, İktisat ve Siyaset, Nüfus ve Göçler, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, Eğitimin Farklı Yüzleri, Kültürel Miras, İşgalden Kurtuluşa İzmir, Dünya Basınına Yansımalar, Kent ve Mimari, İzmir’de Kültür ve Sanat, Mimari, Mimarlar gibi konular gündeme gelecek.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

megapari Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış - Kuranda Evrim - Havadis -